I år har vi planerat att bygga ett trädäck nedanför huset. Vi tycker inte att det passar att ha en altan direkt mot huset så vi har bestämt oss för att bygga den på ängen istället.

Vi är ivriga att komma igång med byggandet, men det är en hel del markarbete att ordna först. Granen som vi tog ned förra sommaren låg utsträckt över hela platsen som vi tänkte lägga vårt trädäck på. Så först var vi tvungna att såga upp den och flytta alla bitarna.

En bit av granen i taget…
Snart är alla bitar flyttade över gården.

Idag lånade vi motorsåg av svärföräldrarna. Granen delades upp och flyttades över gården. till vedstapeln. Sedan klipptes gräset och vi gjorde en första uppmätning av hur trädäcket skulle se ut på platsen. Spännande!

Dagen gick fort, när vi var som varmast bytte vi om för det dagliga doppet i Gissjön. Idag fick vi även sällskap av Frans och hans dotter Julia. Barnen badade och fångade grodyngel och tränade på att simma.

På vägen tillbaka så handlade vi korv och bröd för kvällens grillning och jag åkte iväg till Väja för att köpa lite loppisprylar. Jag försökte köra iväg med den lilla bilen, men det gick superdåligt, kan jag ha glömt hur man kör manuellt? Får träna på det.

Mina loppisfynd <3

Dagens sista projekt blev att binda upp humlen på några störar så att den kan få klättra. Jag trodde faktiskt inte humlen överlevt vår omilda behandling, men den hade verkligen vuxit på sig. Det blev jättefint att låta den slingra sig uppåt. Hoppas den växer ännu mer.

Write A Comment