En av årets stora önskemål från barnen var att få en egen lekstuga på torpet. Tidigt på sommaren var det ett lätt löfte att ge, men allteftersom veckorna gått och vi byggt trädäck, bytt av isolering och lagt golv på vinden och målat fasaden så har det tagit upp mycket av vår tid började vi fundera på om det kanske inte skulle bli någon lekstuga i år. Hur skulle vi hinna?

Annons på lokal Facebook-grupp

Det var då den perfekta lekstugan dök upp till försäljning på Facebook. Jag såg den nästan direkt, tyckte den var fin men vågade inte riktigt slå till. När jag visat den för maken och han också gillade den så slog jag till och höll tummarna för att ingen annan hunnit före mig.

lekstuga annons
Säljarens bild som fick mig att köpa.

Samma kväll (igår) åkte vi till Ramvik, ca 20 km från oss för att titta lite på lekstugan och planera hur vi skulle transportera den hem till oss. Tjejerna skuttade in i lekstugan, blev kompis med barnen i familjen och lekte på tomten medan vi planerade.

Dags att gräva

Imorse när maken vaknade började han gräva ut en liten grund till lekstugan direkt. Det blev en ruta på 3,5 x 3,5 m där allt gräs och rötter grävdes bort och ersattes med markduk och grus.

Vi fick hjälp av svärfar som lånade ett släp som passade lektstugan bättre än de två vi har. Maken fick med sig sin pappa, svåger och barndomsvän till Ramvik för att hämta upp lekstugan. När de kom fram hade säljaren fått ihop åtta personer som kunde hjälpa till att lyfta upp lekstugan på släpet. När de köpt stugan hade de klarat de på sex personer, men efter att ha brädfodrat invändigt och byggt loft så hade den blivit mycket tyngre.

För tung för att lyfta?

Åtta personer tog tag under lekstugan och lyfte med all sin kraft, men de insåg snabbt att de inte skulle lyckas lyfta upp den på släpet. Ett tag kände de som att det inte skulle gå, men efter att de bollat lösningar så lyckades totalt 12 personer baxa upp huset på släpet. Så jäkla coolt! Önskar att jag varit med och sett det.

På rull mot Kramfors…

En halvtimme senare rullade lekstugan in på torpet till barnens stora förtjusning.

Grannen kom över

Vi har inte så många nära grannar där vi bor, men de vi har är vi rädda om. När vi kom rullandes med lekstugan så kom Patrik över med två vänner, Mikael och Erik. Så helt plötsligt kändes det som att det faktiskt var genomförbart att få lekstugan på plats.

Tjejerna var med hela tiden och tyckte det var superspännande! Efter att lekstugan var på plats bjöd vi på lite kaffe och fika på trädäcket.

Jag älskar verkligen att varje dag här kan innehålla så många tillfredställande äventyr. Vilken rolig eftermiddag det blev!

Vad har ni gjort för spännande idag?

lekstuga framme

Write A Comment